2.SF LM HC Škoda Plzeň : Frölunda Indians (1:3)

Datum: 
15.1.2019
Čas: 
17:30
Den: 
úterý
Diváci: 
5105
Hostů: 
40
Cena vstupenky: 
?
Výsledek: 
1:3

Po výsledkově nepovedeném prvním zápase v Göteborgu, kdy jsme zaslouženě prohráli 6:3. Nás čeká domácí odveta, ve které musíme zvítězit o 4 branky, pokud chceme pomýšlet na postup do finále. Velice těžká situace, zvlášť když si vezmeme, jak kvalitní tým proti nám stojí. Možná jeden z vůbec nejlepších, se kterým jsem hráli. Před zápasem si dáváme sraz na Masně a i přes úterní termín náš potěší hojná účast. Před začátkem se přesouváme na zimák, kde se schází solidní návštěva přes 5000 diváků + narvaný kotel.

Od začátku zápasu skvěle fandíme a zápas si užíváme. Díky Vraníkovo neúnavnému hecování se dobře fandí celý po celý zápas, i když to na ledě nevypadá podle našich představ. V první třetině nás hosté jasně přehrávají a jdou do vedení 0:1. V dalším dějství se nás výkon lepší, ale Frölunda ukazuje svoji velkou kvalitu a drží otěže zápasu ve svých rukách. Když v poslední třetině přidají hosté dvě branky, není už co řešit a my jsme rádi alespoň za čestný úspěch. Co nás ale může těšit je solidní návštěva a hlavně skvělá atmosféra po celou dobu semifinálového utkání. Na konci zápasu projíždí celým stadionem mexická vlna, jako reakce na skvělé výkony kluků v celé lize mistrů.

I když velká část z nás v létě pochychovala o smyslu hokejové ligy mistrů, které se s její fotbalovou sestrou nedá srovnávat. Ukázalo se, že díky ní jsme zažili několik nezapomenutelných výjezdů, které nás určitě posunuly někam dál. A přesvědčili jsme se, že obstojíme v konfrontaci s ostatními týmy z Evropy na ledě i v hledšti. Jsem rádi, že jsme se dostali tak daleko, protože soutěž sice ještě nemá jméno, ale jednou možná budou mladší generace s údivem číst, jak daleko jsme se v této soutěži dostali.